Printer Friendly Version Odbojkaška reprezentacija R.Srbije u Havani @ 11 June 2013 08:34 PM

 

U periodu od 5-9. juna 2013 u Havani je boravila reprezentacija odbojkaša R.Srbije kada je na dve utakmice Svetske odbojkaške lige odnela pobede nad reprezentacijom R.Kube.

Tim povodom u rezidenciji ambasadora priređen je prijem u čast predstavnika Nacionalnog instituta za sport R.Kube (INDER - Instituto Nacional de Deporte) i naših sportista.

Ambasador Marina Perović Petrović prigodnim govorom istakla je zadovoljstvo zbog mogućnosti da goste iz Srbije pozdravi na srpskoj teritoriji i poželela im uspešan boravak u prijateljskoj zemlji. Ukazala je da su naši rukometaši, uz vaterpoliste i Novaka Đokovića, najbolji predstavnici srpskog sporta u svetu i samim tim naš najznačajniji brend. Uputila je veru da će ova generacija biti uspešna kao i one prethodne i da će prevazići slavu svojih prethodnika, a neki i svojih roditelja. Poželela im je sreću u igračkoj karijeri i da im na dalje životni put bude ispunjen uspesima i zadovoljstvom.

Iako je rezultat važan, ambasador M.Perović Petrović je istakla da je važnije od toga da reprezentativci na dostojan način nose grb Srbije, izgaraju za njega i time za ugled zemlje, na čemu su im svi zahvalni.

Kubanski dnevni listovi Granma i Juventud Rebelde izveštili su o utakmicama, naglašavajući kvalitet igre naše reprezentacije.

11.06.2013.