Printer Friendly Version Ministar zdravlja R.Srbije prof dr Slavica Đukić Dejanović u zvaničnoj poseti R.Kubi @ 16 September 2013 04:47 PM

Ministar zdravlja R.Srbije prof dr Slavica Đukić Dejanović boravila je u periodu od 4-6.09.2013. godine u zvaničnoj poseti R.Kubi, kojom prilikom je vodila razgovore sa kubanskim ministrom zdravlja dr Roberto Ohedom (Roberto T. Morales Ojeda) i drugim zvaničnicima i stručnjacima iz ove blasti. Poseta je imala za cilj produbljivanje naučnih, istraživačkih i ekonomskih veza na polju medicine i zdravstva, kao i dogovaranje konkretnih koraka za predstavljanje ostvarenih dostignuća na srpskom, kubanskom i tržištima trećih zemalja.

 

Istom prilikom, ministar prof dr S. Đukić Dejanović posetila je i upoznala zdravstvene institucije R.Kube, naučno-istraživačke centre  kao i institute iz oblasti biotehnologije: Bolnicu “Hermanos Amejeiras”, Latino-američku školu medicine “Escuela Latinoamericana de Medicina” (ELAM), Centar za genetski inženjering i biotehnologiju “Centro de Ingeniería Genética y Biotecnología” (CIGB), Centar za molekularnu imunologiju “Centro de Inmunología Molecular” (CIM), Institut Finlaj “Instituto Finlay”, LABIOFAM-a i Udruženje kubanskih lekara “Servicios Médicos Cubanos” (SMC).

Ministar prof dr Slavica Đukić Dejanović na razgovoru u Centru za genetski inženjering i biotehnologiju

Susret sa predstavnicima Centra za molekularnu imunologiju