Printer Friendly Version Prosava Dana državnosti Republike Srbije u Havani @ 1 March 2018 06:52 PM

Proslava Dana državnosti Republike Srbije i 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Republikom Kubom, održana u Hotelu Nacional, protekla je u svečanom raspoloženju.

Prijemu koji je priredila Ambasada u Havani prisustvovali su visoki državnici Kube, istaknuti umetnici, naučnici i sportisti, kao i članovi diplomatskog kora i predstavnici dijaspore.

Ambasador Danilo Pantović u prigodnom govoru ukazao je, između ostalog, da se prijateljski bilateralni odnosi odražavaju na uspešnu saradnju, posebno na međunarodnoj sceni, kroz principijelne podrške dve zemlje pitanjima od nacionalnih interesa, kao i da se konstantno ulažu napori za poboljšanje ekonomske saradnje.

Proslavi Dana državnosti Srbije prisustvovao je Roberto Oheda Morales, ministar zdravlja, pomoćnici ministra spoljnih poslova Abelardo Moreno i Rohelio Siera, kao i drugi zvaničnici i istaknuti intelektualci iz društvenog života.

           

Frank Fernandez, prestižni pijanista i David Alvares sa grupom Juego de Mano, uveličali su svojim prisustvom i nastupom proslavu Nacionalnog dana Srbije u Havani           

Članovi dijaspore su doprineli tradicionalnom gostoprimstvu i ugodnoj atmosfeti na prijemu.