Printer Friendly Version Прослава Дана државности Републике Србије у Хавани @ 1 March 2018 07:43 PM

Прослава Дана државности Републике Србије и 75 година од успостављања дипломатских односа са Републиком Кубом, одржана у Хотелу Национал у Хавани, протекла је у свечаном расположењу.


Пријему који је приредила Амбасада у Хавани, присуствовали су високи државници Кубе, уметници, научници и спортисти, као и чланови дипломатског кора и представници дијаспоре.


Амбасадор Данило Пантовић је у пригодном говору, поред осталог, указао да се пријатељски билатерални односи одражавају на успешну сарадњу, посебно на међународној сцени, кроз принципијелне подршке две земље питањима од националних интереса, као и да се константно улажу напори за побољшање економске сарадње.


Прослави Дана државности присуствовао је Роберто Охеда Моралес, министар здравља, помоћници министра спољних послова Абелардо Морено и Рохелио Сиера, као и други званичници и истакнути интелектуалци из друштвеног живота.

 

 


Франк Фернандес, престижни пијаниста и Давид Алварес са групом Хуего де Мано, увеличали су својим присуством и наступом, прославу Националног дана Србије у Хавани.

 

 


Чланови дијаспоре су допринели традиционалном српском гостопримству и угодној атмосфери на пријему.