Printer Friendly Version Ambasador Danilo Pantović akreditovan za Ambasadora Republike Srbije u Jamajci na nerezidencijalnoj osnovi @ 5 July 2018 05:32 PM

 

Ambasador Republike Srbije Danilo Pantović, predao je Pearnel Charles Jr,  državnom ministru Jamajke, zameniku ministra za spoljne poslove, kopije akreditivnih pisama, 29.05.2018. godine u Kingstonu, kojom prilikom je istakao da je Srbije spremna za intenziviranje političke saradnje i dijaloga između dve zemlje na svim nivoima.

Istovremeno ponovio je poziv PPV i MSP Ivice Dačića za Kamina Johnson Smith, ministarku spoljnih poslova, da poseti Srbiju.

Povodom predaje akreditivnih pisama generalnom guverneru Jamajke, Sir Patrick Allen, upriličena je grupna ceremonija u Kraljevskoj kući. U kraćem razgovoru nakon ceremonije, prisutni ambasadori pozvani su da što češće dolaze na Jamajku, naročito tokom diplomatske nedelje koja se održava svakog februara u Kingstonu.

 


Ambasador Danilo Pantović, u razgovoru sa Andrew Holness, premijerom Jamajke, zahvalio se na njihovom principijelnom stavu povodom nepriznavanja JPNK, naglasivši da Srbija traga za kompromisnim, održivim rešenjem situacije, u okvirima međunarodnog prava i sistema UN. Sagovornici su se dogovorili da u narednom periodu definišu oblasti privredne saradnje, za koju postoje obostrani interesi i potencijali.