Printer Friendly Version Амбасадор Данило Пантовић, акредитован за Амбасадора Републике Србије у Јамајци, на нерезиденцијалној основи @ 5 July 2018 06:02 PM


Амбасадор Републике Србије Данило Пантовић, предао је Pearnel Charles Jr,  државном министру Јамајке, заменику министра за спољне послове, копије акредитивних писама, 29.05.2018. године у Кингстону, којом приликом је истакао да је Србија спремна за интензивирање политичке сарадње и дијалога између две земље на свим нивоима.

 

Истовремено, поновио је позив ППВ МСП Ивице Дачића за Kamina Johnson Smith, министарку спољних послова, да посети Србију.

 

 

Поводом предаје акредитивних писама генералном гувернеру Јамајке Sir Patrick Allen, уприличена је групна церемонија у Краљевској кући. У краћем разговору након церемоније, присутни амбасадори су позвани да што чешће долазе на Јамајку, нарочито током дипломатске недеље која се одржава сваког фебруара у Кингстону.

 


Амбасадор Данило Пантовић, у разговору са Andrew Holness, премијером Јамајке, захвалио се на њиховом принципијелном ставу поводом непризнавања ЈПНК, нагласивши да Србија трага за компромисом, одрживим решењем ситуације, у оквирима међународног права и система УН. Саговорници су се договорили да у нардном периоду дефинишу области привредне сарадње, за коју постоје обострани интереси и потенцијали.