Printer Friendly Version Посета Зорана Ђорђевића, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Републици Куби, 28 – 30. јул 2018. године @ 2 August 2018 04:45 PM

Министар Зоран Ђорђевић боравио је у званичној посети Хавани, којом приликом је разговарао са Марта Елена Феито Кабрером (Marta Elena Feíto Cabrera), в.д. министра - првом заменицом а.и. Р.Кубе за рад и социјалну сигурност о темама од заједничког интереса, као што су решавање проблема старења нација, брига о породици и наталитет, ефикаснији рад социјалних система, укључивање у друштво особа са инвалидитетом и ометених у развоју, као и повећање запослености.

У пријатељској атмосфери, саговорници су потврдили да су односи две земље одлични и да ће се јачањем сарадње ресорних министарстава подићи на још виши ниво.

Током посете, високи мандатари су потписали Меморандум о сарадњи између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Министарства за рад и социјалну сигурност Републике Кубе.