Printer Friendly Version Poseta Zorana Đorđevića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Republici Kubi, 28-30. jul 2018. godine @ 2 August 2018 04:47 PM

Ministar Zoran Đorđević, boravio je u zvaničnoj poseti Havani, kojom prilikom je razgovarao sa Marta Elena Feito Kabrerom (Marta Elena Feíto Cabrera), v.d. ministra – prvom zamenicom a.i. za rad i socijalnu sigurnost, o temama od zajedničkog interesa, kao što su rešavanje problema starenja nacije, briga o porodici i natalitetu, efikasniji rad socijalnih sistema, uključivanje u društvo osoba sa invaliditetom i ometenih  u razvoju, kao i povećanje zaposlenosti.

U prijateljskoj atmosferi, sagovornici su potvrdili da su odnosi dve zemlje odlični i da će se jačanjem saradnje resornih ministarstava podići na još viši nivo.

Tokom posete, visoki mandatari su potpisali Memorandum o saradnji između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Ministarstva za rad i socijalnu sigurnost Republike Kube.