Printer Friendly Version ПРОСЛАВА 75. ГОДИШЊИЦЕ БИЛАТЕРАЛНИХ ОДНОСА СА РЕПУБИКОМ КУБОМ, СМОТРА СРПСКОГ ФИЛМА @ 17 October 2018 07:57 PM

Поводом прославе 75. година билатералних односа са Р.Кубом, у Хавани одржана Смотра српског филма 2018, приређена уз помоћ Филмског центра Србије. Тим поводом на Куби су боравили и у манифестацији узели учешће, филмски критичар Милан Д. Шпичек, редитељ Момчило Мрдаковић (филм Мамарош), продуцент Игор Турчиновић (филм Мамарош) и продуцент Зоран Јанковић, директор Кошутњак филма.

На отварању су присуствовале значајне личности из друштвеног живота Кубе, чланови дипломатског кора и представници дијаспоре. Пројекције седам наших филмова наишле су на добар одзив код критике и публике.

 

Током боравка у Хавани, делегација je водила разговоре у Кубанском институту за фимску уметност и индустрију, којом приликом су се договорили могући облици сарадње.

Кубанска страна приредила је делегацији посету Факултету за аудио визуелне уметности, где је одржан интерактивни сусрет са студентима.