Printer Friendly Version PROSLAVA 75. GODIŠNJICE BILATERALNIH ODNOSA, SMOTRA SRPSKOG FILMA 2018. U HAVANI @ 17 October 2018 08:11 PM

Povodom proslave 75. godina bilateralnih odnosa sa Republikom Kubom u Havani je održana Smotra srpskog filma 2018, priređena uz pomoć Filmskog centra Srbije. Tim povodom na Kubi su boravili i u manifestaciji uzeli učešće, filmski kritičar Milan D. Špiček, reditelj Momčilo Mrdaković (film Mamaroš), producent Igor Turčinović (film Mamaroš) i producent Zoran Jovanović, direktor Košutnjak filma.

 


Na otvaranju su prisustvovale značajne ličnosti iz društvenog života Kube, članovi diplomatskog kora i predstavnici dijaspore. Projekcije sedam naših filmova naišle su na dobar odziv kritike i publike.

 

 

Tokom boravka u Havani, delegacija je vodila raugovore u Kubanskom institutu za filmsku umetnost i industriju, kojom prilikom su se dogovorili mogući oblici saradnje.

 

 

Kubanska strana priredila je delegaciji posetu Fakultetu za audio vizuelne umetnosti, gde je održan interaktivni susret sa studentima.