Printer Friendly Version Свесрпски дечији сабор, 23-28. маја 2019.год. @ 12 December 2018 07:25 PM

Под покровитељством председника Републике Србије, Њ.Е. господина Александра Вучића, Дечји културни центар Београд организује и реализује пројекат „Свесрпски дечји сабор“ са идејом развијања осећања припадности матици земљи код деце у расејању. Циљ пројекта је да деца заволе земљу свог порекла, да науче и проговоре српски језик, упознају знаменитости Србије, културне тековине и историју.

Пројекат је усмерен према деци српског порекла у региону, а у наредним годинама и према деци из дијаспоре. Поред прилике да учествују у посебно осмишљеним културно-едукативним програмима у периоду од 23. до 27. маја, боравећи у породицама ученика београдских основних школа учесници узраста од 10 до 14 година развијаће јединствена пријатељства и поделиће позитивна искуства са својим вршњацима из Београда.

У пројекту ће ове године учествовати ученици који су се истакли у литерарним, драмским секцијама, говорништву или такмичењима из историје из Републике Српске, Хрватске, Мађарске, Румуније, Црне Горе и Македоније. Домаћин првог Свесрпског дечјег сабора биће ОШ “Старина Новак”.