Printer Friendly Version Званична посета ППВ и МСП И. Дачића Доминиканској Републици, 8-11. децембра @ 12 December 2018 08:30 PM

Први потпредседника Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, боравио је у званичној посети Доминиканској Републици, од 08. до 11. децембра.

Током састанка са министром иностраних послова Доминиканске Републике Мигелом Варгасом Малдонадом је изјавио да је његова посета овој земљи од историјског значаја за развој односа Србије и Доминиканске Републике. Потписани су Споразум о укидању виза за дипломатске и службене пасоше, затим Меморандум о разумевању у вези са формирањем радне групе за економску сарадњу, као и  Меморандум о сарадњи Дипломатске академије МСП Р. Србије и Института Министарства иностраних послова Доминиканске Републике.

ППВ и МСП И. Дачић је такође имао састанак са министром одбране Доминиканске Републике, генерал-поручник Рубен Паулином Семом, са министром туризма Франциском Хавијером Гарсијом, као и са министром за јавне радове и комуникације Гонсалом Кастиљом.