Printer Friendly Version Посета делегације Града Београда Р. Куби, поводом прославе 500 година од оснивања града Хаване, 13 – 17.11.2019. године @ 15 January 2020 08:17 PM

Никола Никодијевић, председник Скупштине града Београда, Фадиљ Еминовић, члан градског већа Града Београда и Небојша Јаковљевић, шеф кабинета Н.Никодијевића, боравили су у посети Р. Куби, поводом прославе 500 година од оснивања Хаване, од 13-17.11.2019. године, којом приликом су водили разговоре са званичницима Р. Кубе и учествовали у свечаним активностима.

Никола Никодијевић, председник Скупштине града Београда и Reinaldo García Zapata, председник Провинцијске скупштине народне власти Хаване, разговарали су о широком спектру могућих заједничких активности, у области културе, спорта, науке и образовања, између осталог.

Делегација Града Београда сусрела се и са представницима Националог института за спорт, физичко образовање и рекреацију - INDER (кубанско Министарство за спорт), где је председник Н. Никодијевић разговарао са Raúl Reyes Santiеsteban, замеником провинцијског директора за спорт. Размењене су информације о основним делатностима на нивоу градова, у области спорта и рекреације и искуства у пројектима од значаја за становнике два града.