Printer Friendly Version Poseta delegacije Grada Beograda R. Kubi, povodom proslave 500 godina od osnivanja grada Havane, 13 – 17.11.2019. godine @ 15 January 2020 09:05 PM

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, Fadilj Eminović, član gradskog veća Grada Beograda i Nebojša Jakovljević, šef kabineta N.Nikodijevića, boravili su u poseti R. Kubi, povodom proslave 500 godina od osnivanja Havane, od 13-17.11.2019. godine, kojom prilikom su vodili razgovore sa zvaničnicima R. Kube i učestvovali u svečanim aktivnostima.

 

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda i Reinaldo García Zapata, predsednik Provincijske skupštine narodne vlasti Havane, razgovarali su o širokom spektru mogućih zajedničkih aktivnosti, u oblasti kulture, sporta, nauke i obrazovanja, između ostalog.

 

Delegacija Grada Beograda susrela se i sa predstavnicima Nacionalog instituta za sport, fizičko obrazovanje i rekreaciju - INDER (kubansko Ministarstvo za sport), gde je predsednik N. Nikodijević razgovarao sa Raúl Reyes Santiesteban, zamenikom provincijskog direktora za sport. Razmenjene su informacije o osnovnim delatnostima na nivou gradova, u oblasti sporta i rekreacije, kao i iskustva u projektima od značaja za stanovnike dva grada.