Printer Friendly Version Korona virus - ulazak u Republiku Srbiju @ 16 March 2020 05:57 PM

 

Korona virus - ulazak u Republiku Srbiju

Povodom pandemije izazvane korona-virusom, obaveštavamo da se na posebnoj internet stranici Ministarstva zdravlja ( https://covid19.rs/ ) može preuzeti informacija o postupku na graničnim prelazima pri ulasku putnika u Republiku Srbiju.


https://covid19.rs/algoritam1/
https://covid19.rs/algoritam2/


Preporuka državljanima Srbije koji borave u inostranstvu da sva putovanja u Republiku Srbiju, koja nisu neophodna, odlože do daljeg, naročito ukoliko planiraju dolazak iz zemalja, odnosno, područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19. Odlukom Vlade Republike Srbije utvrđeno da državljani Republike Srbije koji dolaze iz država, odnosno, područja sa intenzivnom transmisijom bolesti (Švajcarska, Italija, Iran, Rumunija,Španija, Nemaška, Francuska, Austrija, Slovenija i Grčka) se upućuju u izolaciju u trajanju od 28 dana.


Državljanima Republike Srbije koji dolaze iz drugih država, odrediće se mera stavljanja pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana (izolacija u kućnim uslovima).


Pri ulasku u zemlju građanima će biti uručeno obavezujuće rešenje.


Primena navedenih mera će se striktno kontrolisati, te će svako nepridržavanje istih biti sankcionisano propisanom kaznom.