Printer Friendly Version Корона вирус – улазак у Републику Србију @ 16 March 2020 06:04 PM

 
Корона вирус – улазак у Републику Србију

Поводом пандемије изазване корона-вирусом, обавештавамо да се на посебној интернет страници Министарства здравља ( https://covid19.rs/ ) може преузети информација о поступку на граничним прелазима при уласку путника у Републику Србију.:

https://covid19.rs/algoritam1/

https://covid19.rs/algoritam2/

Препорука држављанима Србије који бораве у иностранству да сва путовања у Републику Србију, која нису неопходна, одложе до даљег, нарочито уколико планирају долазак из земаља, односно, подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19. Одлуком Владе Републике Србије утврђено да држављани Реппублике Србије који долазе из држава, односно, подручја са интензивном трансмисијом болести (Швајцарска, Италија, Иран, Румунија, Шпанија, Немачка, Француска, Аустрија, Словенија, и Грчка) се упућују у изолацију у трајању од 28 дана.

Држављанима Републике Србије који долазе из других држава, одредиће се мера стављања под здравствени надзор у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима).

При уласку у земљу грађанима ће бити уручено обавезујуће решење.

Примена наведених мера ће се стриктно контролисати, те ће свако непридржавање истих бити санкционисано прописаном казном.