Printer Friendly Version РЕЖИМ УЛАСКА ПО ЗЕМЉАМА У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ 22. јули 2020. године @ 22 July 2020 07:21 PM

 

Република Куба је затворена за комерцијалне међународне летове. У Фази 1 се налази Хавана, остали делови земље су у Фази 2 и 3. Хуманитарним летовима у земљу Куба прима искључиво своје држављане и странце-резиденте. Истим летовима кубански држављани резиденти у иностранству, као и други странци, могу да напусте земљу. На појединачни захтев (за државе које то траже), пре изласка са Кубе, по цени од 40.00 евра,  може се урадити ПЦР тест. При уласку на Кубу, за све одобрене категорије, обавезан је кућни карантин од 14 дана, као и тест који се ради 12. дана. О резултатима теста лице само обавештава надлежне органе.

Доминиканска Република је отворила границе за долазак страних туриста. Пре уласка у земљу, потребно је прибавити негативн тест ПЦР, не старији од 72 часа.  Од 21.07. до 11.08.2020, већина градова у земљи су под полицијским часом (радним данима од 19:00 до 05:00 и викендом од 17:00 до 05:00), који се не односи на туристе  у ресортима.

Јамајка је отворила границе за све странце, који се, пре путовања морају пријавити путем веб странице: visitjamaica.com, где се налазе сви детаљи везани за путовања на Јамајку и из ње.

Венецуела је затворена за комерцијалне међународне летове, односно улазак и излазак из земље. Ванредно стање продужено је до 12.08.2020. Одобрен је улазак хуманитарних летова и авиона са поштом и каргом, као и техничка слетања, репатријације, летови одобрени од стране УН и прелети са каргом.

Република Хаити прима држављане Р.Србије, као и друге странце који прикажу негативан ПЦР тест, не старији од 72 часа. Копнена граница са Доминиканском Републиком је затворена.