Printer Friendly Version Гостовање балетске групе "МАЛПАСО", са Кубе у Србији @ 28 April 2021 05:06 PM

 

Амбасадор Данило Пантовић сусрео се данас са Фернандом Саезом Карвахалом (Fernando Sáez Carvajal), директором кубанске плесне компаније „Малпасо“, којом приликом су разменили утиске у вези са гостовањем балетске групе у Србији, априла 2021. године.

Група „Малпасо“ учествовала је на 18. међународном фестивалу плеса у Београду, у Атељеу 212, спектаклом у три дела: „Неукротиви валцер“, Асуре Бартон (Канада), „24 сата и пас“, у кореографији уметничког директор групе Оснелa Делгада и балерина, и „Табула Раза“, израелског кореографа Охада Нахарина. Уметници са Кубе гостовали су и Народном позоришту у Новом Саду, као и у Културном центру Горњи Милановац.

Захваливши се госту на посети, амбасадор Данило Пантовић изразио је уверење да је гостовање само један у низу предвиђених културних догађаја, како у Београду, тако и у Хавани, чиме се билатерални односи наше две земље потврђују и јачају.

Госпођи Аји Јунг, директору фестивала, упућена је посебна захвалсност на поверењу и залагању које је како би се овогодишњи фестивал реализовао.

Фернандо Саес Карвајал изразио је да се осећа почаствованим што је у актуелној  сложеној ситуацији имао прилику да се представи у Србији и захвалио се на поверењу и храбрости организаторима наступа, којом приликом су испуњени сви санитетски и здравствени услови, како за учеснике, тако и за публику.
Наступи групе „Малпасо“ у Србији наишли су на одличан пријем критике и публике, потврђујући својеврстан ниво и специфичност уметничког израза.