Printer Friendly Version Селаковић: Јачати политички дијалог са Хаитијем @ 3 September 2021 06:30 PM


3.септембар 2021.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас телефоном са министром спољних послова Републике Хаити Жозефом Клодом.


Министар Селаковић је поручио да је Србија опредељена за јачање политичког дијалога и развој свеукупних односа са Хаитијем. Истакао је да је наша земља заинтересована за унапређење економске сарадње са Хаитијем, као и сарадње у области културе, просвете, науке, технологије, спорта и медија.


Селаковић је упутио позив министру Клоду и делегацији Хаитија да присуствују скупу на високом нивоу 11. и 12. октобра у Београду, поводом 60. годишњице Прве конференције Покрета несврстаних земаља.


Овом приликом, Селаковић је изразио најдубље саосећање и жаљење због изгубљених живота и велике материјалне штете услед разорног земљотреса који је недавно погодио ту земљу, напомињући да ће Србија настојати да у границама својих могућности пружи помоћ Хаитију.


Такође, Селаковић је изразио разумевање и солидарност Србије са Хаитијем у превазилажењу свих изазова које је донела пандемија корона вируса,  изразивши наду у што скорији повратак нормалним животним токовима.