Printer Friendly Version Дан Републике Србије на 38. међународном сајму у Хавани – ФИХАВ 2022 @ 18 November 2022 08:43 PM

17.11.2022, у Хавани, на 38. међународном велесајму - ФИХАВ 2022, одржан је Дан Србије, на штанду на коме је, уз сарадњу са Привредном комором и Новосадским сајмом, организован наступ преко 22 домаће фирме, односно њихових представника.

 

Прослави је присуствовала Ана Тересита Гонсалес Фрага, заменик министра за међународну трговину и страна улагања, која је поздравила присутне излагаче и госте, уз изразе уверења да између Србије и Кубе постоје бројне могућности привредне и трговинске сарадње, посебно у сектору пољопривреде, фармацеутике и туризма.

 

Амбасадор Републике Србије у Хавани Данило Пантовић одржао је пригодан говор у коме је истакао значај традиционално пријатељских односа две земље и изразио наду да ће у наредном периоду економска сарадња постићи значајан напредак. Такође, позвао је кубанске привреднике да учествују на предстојећем јубиларном Новосадском сајму, на коме им је обезбеђен бесплатан простор.

Међу званицама су се налазили и специјалисти из Министарства спољних послова и  Министарства пољопривреде Кубе,  представници дипломатског кора, као и кубански привредници.