Printer Friendly Version Опроштајни сусрет амбасадора Данила Пантовића и председника Републике Кубе Мигела Дијас-Канела Бермудеса @ 27 November 2023 05:23 PM


Амбасадор Данило Пантовић у опроштајном сусрету са председником Републике Кубе Мигелом Дијас-Канелом Бермудесом захвалио се на изванредној сарадњи коју је остварио са највишим званичницима Кубе, током свог мандата.

Указао је да су билатерални односи традиционално пријатељски и одлични, још из времена Југославије, и да две стране препознају потребу за даљим јачањем односа, посебно у области привреде, трговине и заједничких пројеката у овом ресору.


Председник Мигел Дијас-Канел Бермудес позитивно  је оценио размену сусрета на највишем нивоу и истакао да је задовољан посетом Србији, јуна 2023. године, којом приликом је са председником Александром Вучићем био у прилици да потврди одличне политичке односе две земље. Такође, захвалио се на доследној подршци Србије кубанској Резолуцији о потреби укидања економске и трговинске блокаде од стране САД.

"Напредак који смо последњих година остварили у развоју билатералних односа, заслуга је и вашег преданог рада", речи су подршке које је, током сусрета, председник Дијас-Канел упутио амбасадору Пантовићу.