Printer Friendly Version „Дани српског филма“ у Хавани, 25-28.01.2024. године @ 30 January 2024 04:08 PM

Свечаним отварањем изложбе филмских плаката „Трагови једног времена“, 25.01.2024. године, у галерији Кубанског института за филмску уметности и индустрију „ICAIC“, инаугурисан je филмски фестивал „Недеља српског филма“ у Хавани.

Изложба 20 филмских плаката, који датирају из периода од 1945. до 1989. године, осликава југословенску кинематографију тог времена и представља изузетно сведочење развоја визуелног решења филмских плаката једне епохе.

Током „Недеље српског филма“ у Хавани, у периоду од 25-28.01.2024, у биоскопу Акапулко,  приказано је шест филмова новије продукције: Што се боре мисли моје, редитеља Милорада Милинковића, Било једном у Србији, редитеља Петра Ристовског, Индиго кристал, редитеља Луке Михаиловића, Усековање, редитеља Синише Цветића, Још једно пролеће, редитеља Младена Ковачевића и Олуја, редитеља Милоша Радуновића.

Манифестација је организована под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Филмског центра Србије, у сарадњи са Министарством културе Републике Кубе и Кубанским институтом за филмску уметности и индустрију „ICAIC“.

Пријему су присуствовали чланови дипломатског кора, званичници Републике Кубе, истакнуте личности из области културе и уметности, као и представници средстава јавног информисања.